May 28, 2012

Cooking lesson 2 with Kim / キムさんとのクッキングレッスン 2

We made chicken and sweet potato karaage, inari zushi and mango salad during our cooking lesson today.

今回のキムさんとのクッキングレッスンでは鳥とスイートポテトの唐揚げ、おいなりさんとマンゴーサラダを作りました。

Chicken karaage took some time to make it since we had to soak chicken in some sauce that got sake, mirin, soy sauce, ginger and sanshou. After that we made some batter that was made by eggs and potato starch. It is important to keep the temperature of oil high when you fry some chicken, so we had to fry chicken for 10 seconds, put it out from oil for 20 seconds in order to raise oil temperature again, then fry it in oil again. We refried chicken like that for 4 times before eating it. I was sweating when I finished frying chicken!

鳥の唐揚げを作るのは意外と手間がかかる。下味をつけた上に卵と片栗粉で作った衣を付けて油の温度を高温に保つために10秒揚げたら取り出して20秒間まって油の温度を上げてという作業を繰り返しながら4回油で揚げる。鳥の唐揚げを揚げていたら、額に汗をかいてしまったよ。

Kim told me she did not like how inari taste sweet. I decided to cook aburaage without adding sugar. I cooked them with soy sauce, dashi, mirin and sake.

生徒のキムさんにお稲荷さんが甘いのが好きではないと言われました。でも甘くなかったらお稲荷さんではないんだけどと思いながら砂糖を入れないでみりんとお酒とだしと醤油だけで油揚げを煮込みました。なので甘くない油揚げに酢飯を入れた感じになってしまいました。

Kim decided to cut up some mangos to make some mango&tomato salad. Mangos are delicious right now.

キムさんはマンゴーを切ってトマトと一緒に盛ってフルーツサラダを作りました。マンゴーは今がシーズンなのでとっても美味しかったです。

Kim's son and his friends loved eating chicken karaage.

鳥の唐揚げは子供達に大人気でした。

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