I gave my first Japanese food cooking lesson to 2 Chicago mums today. We made some Hiroshima style okonomiyaki.
今日、初めてシカゴで広島風お好み焼きのクッキングレッスンをシカゴに住んでいる二人のママさん達にやる事になった。
Bonnie chopped a small head of cabbage and put it in cold water to clean.
ボニーさんにはキャベツの千切りをしてもらいました。
We baked bacons in an oven to drain some extra fat and make bacons crispy.
アメリカなのでスーパで豚の薄切りは見つかりにくいのでベーコンで代用。ベーコンはオーブンに入れて油をカットしてクリスピーに。
Sarah put some oil in a pan, spread okonoimyaki dough, cabbage, bean sprouts, fried wheat (tenkasu), red singer, shredded sharp cheddar then two slices of bacons.
セラさんにはホットプレートに油をしいて、お好み焼きの生地、キャベツ、もやし、天かす、紅ショウガ、シャープチェダーチーズとベーコンを山盛りにのせてもらいました。
Turn over okonomiyaki then cook for another 5 minute. Okonomiyaki dough will work as a lid to cook cabbage and bean sprouts faster. After that put some yakisoba noodle under your okonomiyaki and cook it for a few minutes until noodle gets bit crispy.
お好み焼きをひっくり返して5分間蒸す。そしたらソースで味付けされた焼きそばをお好み焼き本体の下に入れてちょっと焦げ目がつくまで焼きます。 Fried one egg for each okonomiyaki and put it underneath okonomiyaki just like yakisoba noodle.
お好み焼き本体一つに目玉焼き一つを焼く。そしてお好み焼きの下に焼きそば同様に入れる。Turn it over.
ひっくり返す。Finished!
出来上がり!Smiles after eating delicious Hiroshima style okonomiyaki.
食べた後で皆で写真撮影。お腹満腹♥We also made some fish cake with cucumber and cheese.
お好み焼き以外にもちくわがあったからこんなのも作ってしまった。
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